Dobimo se na Magistratu, 4.3.2019

Pozor, odpri v novem oknu. natisni

Ponedeljek, 4. marca 2019, ob 19.30
Rdeča dvorana Magistrata

Ruben Hudnik, rog
Izak Hudnik, violončelo
Domen Marinčič, čembalo
Andreja Kosmač, klavir
Kant Lormsomboon, klavir


Spored:

Georg Friedrich Händel (1685–1759), prir. Michael Höltzel:
Violinska sonata v F-duru, HWV 370 (v priredbi za rog in generalni bas)
Adagio
Allegro
Largo
Allegro

Ruben Hudnik, rog
Domen Marinčič, čembalo

Luigi Boccherini (1743–1805):
Sonata za violončelo in generalni bas v A-duru, »Cesarica«
Allegro
Largo
Allegro

Izak Hudnik, violončelo
Domen Marinčič, čembalo

*

Franz Strauss (1822–1905)
Nokturno, op. 7

Ruben Hudnik, rog
Andreja Kosmač, klavir

Ludwig van Beethoven (1770–1827)
Sonata za violončelo in klavir št. 4 v C-duru, op. 102, št. 1
Andante – Allegro vivace
Adagio – Tempo d'andante – Allegro vivace

Izak Hudnik, violončelo
Kant Lormsomboon, klavir

Paul Dukas (1865–1935)
Villanella

Ruben Hudnik, rog
Andreja Kosmač, klavir

ruben_hudnik

Hornist Ruben Hudnik se je pri sedmih letih začel učiti klavir pri prof. Andreji Kosmač, pri devetih pa ga je za rog navdušil prof. Metod Tomac. Na državnih tekmovanjih mladih glasbenikov je kot solist leta 2014 osvojil prvo, leta 2017 pa drugo nagrado. Kot član Kvarteta rogov je na TEMSIG-u 2016 osvojil srebrno plaketo. Izpopolnjeval se je na številnih seminarjih, kjer so bili njegovi mentorji prof. David Cooper, Marcus Bruggaier, Palma Szilagyi, Saar Berger, Johannes Hinterholzer, Dale Clevenger in Frøydis Ree Wekre. Leta 2014 je snemal za zgoščenko Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani, poleti 2017 pa sodeloval pri snemanju zagoščenke Laudamus te v francoskem Taizeju. Za seboj ima več odmevnih nastopov. Med drugim je v Ljubljani in v Piranu z orkestrom izvedel Mozartov Koncert za rog v D-duru. Letos poleti je z mednarodnim mladinskim komornim orkestrom UPOL igral Mozartov Koncert za rog v Es-duru in kot navdušen komorni glasbenik nastopil na ciklu koncertov Alpe-Adria v Sloveniji in Italiji. Obiskuje tretji letnik Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Metoda Tomaca in drugi letnik Gimnazije Poljane.

izak_hudnik

Izak Hudnik
(1997) je po maturi pod mentorstvom prof. Igorja Mitroviča nadaljeval študij violončela pri prof. Milošu Mlejniku na Akademiji za glasbo v Ljubljani in prof. Reinhardu Latzku na Univerzi na Dunaju. Izpopolnjeval se je tudi na seminarjih uveljavljenih violončelistov, kot so: Heinrich Schiff, Jens Peter Maintz, Philippe Müller in Thomas Grossenbacher. S prvimi nagradami na državnih tekmovanjih (2009, 2015, 2018) in mednarodnih tekmovanjih v Poreču (A. Janigro), Liezenu, Trstu, Gorici in na Svireli si je prislužil vrsto nastopov doma in v tujini. Njegovi solistični nastopi s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Orkestrom Slovenske filharmonije, Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo Ljubljana, Zagrebškimi solisti, Württemberško filharmonijo Reutlingen, Nizozemskim študentskim orkestrom, PreCollege orkestrom Zürich, solistični recitali in predano muziciranje v mnogih komornih zasedbah, predvsem s pianistom Timom Jančarjem in violinistko Ano Dolžan, ter sodelovanja na festivalih (Slowind, Cellofest, Accademia dei cameristi Bari) so vedno deležni laskavih kritik in ga uvrščajo med najboljše slovenske glasbenike mlade generacije. V letošnji sezoni je že nastopil v ciklih Imago Sloveniae, Mladi virtuozi, GM oder, ponovno sodeloval na Festivalu Slowind, junija pa bo na festivalu komorne glasbe v Bariju igral s slovitim violistom Brunom Giurranom. Magistrski študij violončela nadaljuje pri prof. Giovanniju Gnocchiju na salzburškem Mozarteumu, obenem pa študira tudi filozofijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Izak je štipendist mestne občine Ljubljana, prejemnik Zoisove štipendije in dvakratni prejemnik Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani.

Pianistka Andreja Kosmač je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Po diplomi se je izpopolnjevala pri prof. S. Gadžijevu, prof. M. Van den Hoeku na Dunajskem konservatoriju ter na mojstrskih tečajih pri profesorjih J. Lateinerju, L. Brumbergu, S. Falvaiju, R. Vardu in O. Maisenbergu. Že v času študija je imela več samostojnih in komornih koncertov v Sloveniji, Avstriji, Italiji in Veliki Britaniji. Snemala je za RTV Slovenija, italijanski RAI ter s flavtistom Matejem Zupanom izdala zgoščenko z deli C. Reineckerja. Kot solistka je igrala z orkestrom SGBŠ, Orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoniki RTV Slovenija, leta 2004 pa je kot predstavnica Slovenije nastopila z moskovskim Komornim orkestrom Kremlin. Trenutno se posveča predvsem igranju komorne glasbe. Na recitalih in koncertih nastopa z uveljavljenimi domačimi in tujimi umetniki, predvsem s pevci in flavtisti (M. Robavsom, P. Brodnik, B. Kozelj, M. Močnik Pirc, K. Konvalinka, M. Trčkom, M. Kobalom, J. Vidicem, K. Stražancem, M. Zupanom, K. Šantl Zupan, T. Petersonom, J. Balintom, A. Olivom, J. Beaudimentom, S. Vellom, M. Larrieujem, P. L. Grafom). Igrala je tudi s Slovenskim komornim zborom pod vodstvom M. Batič. Pogosto sodeluje kot korepetitorka na mojstrskih tečajih, ki jih vodijo vrhunski umetniki. Kot pedagoginja je dejavna na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kot umetniška sodelavka pa tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Domen Marinčič je študiral čembalo pri Carstnu Lohffu v Nürnbergu in končal podiplomski študij generalnega basa pri Albertu Rinaldiju na Visoki šoli za glasbo Trossingen. Poleg tega je študiral violo da gamba pri Hartwigu Grothu in Philippu Pierlotu. Leta 1997 in leta 2000 je dobil nagradi na mednarodnem tekmovanju Bach-Abel v Köthnu. Je soustanovitelj slovenskega ansambla Musica cubicularis. Kot komorni glasbenik nastopa po celem svetu. Sodeloval je pri snemanju več kakor tridesetih zgoščenk za priznane založbe. Za izvedbe in notne izdaje je rekonstruiral izgubljene glasove mnogih nepopolno ohranjenih del 17. in 18. stoletja.

Pianist Kant Lormsomboon je diplomiral na Univerzi Chulalongkorn pri prof. Tongsuangu Israngkunu. Magistrski študij komorne glasbe nadaljuje na salzburškem Mozarteumu pri prof. Imretu Rohmannu. Je nagrajenec številnih mednarodnih tekmovanj na Tajskem. Kot član Tajskega filharmoničnega orkestra je gostoval po svetovnih glasbenih metropolah. Deluje kot komorni glasbenik in korepetitor v Tajski operni hiši.