Dobimo se Magistratu, 1.4.2019

Pozor, odpri v novem oknu. natisni

Ponedeljek, 1. aprila 2019, ob 19.30
Rdeča dvorana Magistrata

Ana Gorjanc, kitara
*
Ariana Puhar, violina
Aleš Puhar, klavir


Spored:

Johann Sebastian Bach (1685–1750), prir. Heinz Teuchert:
Suita v c-molu, BWV 997
III. Sarabanda
IV. Gigue
V. Double

Mauro Giuliani (1781–1829):
Sonata za kitaro, op. 15
II. Adagio con grand espressione
III. Finale: Allegro vivace

Mario Castelnuovo-Tedesco (1895–1968):
Sonata "Omaggio a Boccherini", op. 77
III. Tempo di minuetto
IV. Vivo ed energico

*

César Franck (1822–1890):
Sonata za violino in klavir v A-duru
I. Allegretto ben moderato
II. Allegro

Pablo de Sarasate (1844–1908):
Koncertna fantazija Carmen, op. 25
Allegro moderato
Moderato
Lento assai
Allegro moderato
Moderato

ana_gorjanc

Kitaristka Ana Gorjanc (roj. 2000) je svojo glasbeno pot pričela na Glasbeni šoli Kranj pod okriljem profesorice Nataše Bogataj. Že v nižji šoli je začela nastopati na raznih koncertih in tekmovanjih in prejemati najvišje nagrade. Med šolanjem na nižji šoli je prejela osem zlatih plaket, dve srebrni, 15 prvih, dve drugi in dve tretji mesti. Po vpisu na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana je glasbeno pot nadaljevala v razredu profesorja Igorja Sajeta. Izvrstnost je dokazala z drugo nagrado na Dnevih kitare Krško (2016, 2017). Sledila so pomembna evropska tekmovanja: Zagreb guitar festival 2017 – tretje mesto in tretja nagrada, Forum Gitarre Wien 2017 – druga nagrada in tekmovanje Andres Segovia v Monheimu 2018 – ocena zelo dobro. Leta 2017 je na državnem tekmovanju TEMSIG v kitarskem duu dosegla zlato priznanje in posebno nagrado, leta 2018 pa v kategoriji kitara solo zlato priznanje in prvo nagrado. Marca 2019 je na tekmovanju v Stuttgartu prejela tretjo nagrado. Za dosežke ji je bila podeljena Škerjančeva nagrada. V času šolanja je kot solistka ali v kitarskem duu nastopila v različnih slovenskih krajih. Zelo uspešno je nastopila na koncertu Prisluhnimo v Operi v organizaciji Glasbene mladine ljubljanske. Na Poletni šoli kitare v Črnomlju in kot gostja z Glasbeno šolo Škofja Loka je nastopila na koncertu nagrajencev večjih tekmovanj.

*

ariana_puhar1

Ariana Puhar je rojena leta 1999 v vzhodni Švici v bližini meje z Liechentsteinom in Avstrijo, kjer je odraščala. Od svojega otroštva redno obiskuje stare starše v Ljubljani, rojstnem mestu svojega očeta. Violino se je začela učiti pri petih letih na glasbeni šoli v Liechtensteinu, kasneje na Državnem konservatoriju v Feldkirchu (Avstrija) in na Glasbenem konservatoriju (MKZ) v Zürichu. Od septembra 2017 je učenka Glasbene gimnazije C. Ph. E. Bach in študentka pripravnice v razredu violine prof. Nore Chastain na Univerzi umetnosti (UdK) v Berlinu. Redno igra v različnih komornih glasbenih zasedbah in je koncertna mojstrica Orkestra Bachove gimnazije. Doslej je prejela številne nagrade na nacionalnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih v Italiji, na Hrvaškem, v Sloveniji, Liechtensteinu, Avstriji, Franciji in Švici. Je večkratna prvonagrajenka Švicarskega mladinskega glasbenega tekmovanja (SJMW) in prvonagrajenka slovenskega TEMSIG-a. Svoj prvi solistični nastop je opravila pri osmiih letih z orkestrom Tonart-Sinfonietta-Hohenems v Avstriji. Sledili so nastopi z orkestri Collegium Musicum Ostschweiz, Orchesterverein Chur, Komornim orkestrom Franz Schmidt na Dunaju, Liechtensteinskim simfoničnim orkestrom, turneja na Portugalskem s Simfoničnim orkestrom mladih Zürich (YSOZ) in pred kratkim s Filharmoničnim orkestrom Zielona Góra na festivalu mladih talentov na Odri na Poljskem. Ariana često sodeluje na mojstrskih tečajih s priznanimi profesorji, kot so: Z. Bron, Th. Brandis, L. Hopkins, L. Honda-Rosenberg v Nemčiji, Italiji, in Švici.

Aleš Puhar se je rodil, se šolal in odrastel v Ljubljani. Bil je učenec prof. Tatjane Šporar Bratuž, prof. Marije Kocjančič in prof. Andreja Jarca. Študij klavirja je nadaljeval in končal v Beogradu v razredu prof. Arba Valdme, podiplomski študij pa v Zürichu pod mentorstvom prof. Homera Francescha. V tem času je z uspehom sodeloval na nekaj tekmovanjih v domovini in tujini. Po študiju je kot solist, spremljevalec in komorni glasbenik nastopal v Švici, Nemčiji, Italiji, Avstriji in Luksemburgu. Od začetka devetdesetih let živi in dela v Švici in Liechtensteinu. Njegovi učenci Liechtensteinske glasbene šole so često nagrajenci državnih tekmovanj v Švici in Avstriji in mladinskih mednarodnih tekmovanj v Italiji. Kot korepetitor ali član orkestra je redni sodelavec različnih glasbenih produkcij v Zürichu, Vaduzu, Balzersu in v Mestnem gledališču St. Gallen. Od njenih prvih glasbenih korakov je zvest korepetitor in spremljevalni pianist svoje hčerke Ariane.