DOBIMO SE

Dobimo se, 15.11.2023

Žan Gazvoda, saksofon
Neža Bregar, klavir
*
Anika Goldner, violina
Beata Ilona Barcza, klavir


Spored:

Robert Schumann (1810–1856): 
Tri romance, op. 94
Nicht schnell
Einfach, innig
Nicht schnell

Katarina Pustinek Rakar (1979):
e.mon@si

François Borne (1840–1920):
Fantaisie brillante sur »Carmen«
(Briljantna fantazija na »Karmen«)

*

Johannes Brahms (1833–1897):
Sonata za violino in klavir št. 1 v G-duru, op. 78, »Regensonate«
(»Deževna sonata«)
Vivace, ma non troppo
Adagio
Allegro molto moderato

Matija Bravničar (1897–1977):
Suonata in modo antico
I. Preludio

Žan Gazvoda, rojen leta 2006 v Ljubljani, je začel obiskovati Glasbeno šolo v Kranju pri petih letih. Eno leto je igral kljunasto flavto in klarinet. Pri mentorici Evi Krajnčan je končal šest razredov saksofona, istočasno pa je tudi zaključil šest razredov klavirja. Leta 2021 je s prvim mestom opravil sprejemni izpit na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer trenutno obiskuje 3. letnik, njegov mentor je prof. Lev Pupis. Obiskuje tudi ure solopetja. Je član Saksofonskega orkestra SOS ter sodeluje v različnih komornih zasedbah. V času svojega glasbenega udejstvovanja je sodeloval na mnogih tekmovanjih, kot so Svirel, Temsig, Emona, Pamus Flow, kjer je dosegal visoke rezultate. Leta 2018 in 2021 je zasedel prvo mesto na tekmovanju Temsig, leta 2016 pa tretje mesto. Na tekmovanju pihalcev Emona 2023 je dosegel prvo mesto. Udeležil se je tudi dveh pevskih tekmovanj, kjer je prejel prvo in drugo nagrado. Leta 2023 je kot edini saksofonist opravil avdicijo za igranje v projektnem nizozemskem orkestru Concertgebouw Young. Redno se udeležuje tudi mojstrskih tečajev pri uglednih saksofonistih.

Neža Bregar, rojena leta 1992 v Ljubljani, je pričela igrati klavir pri šestih letih. Leta 2017 je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Hinka Haasa. Zaposlena je kot korepetitorka na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, ob tem je leta 2020 zaključila drugi magistrski študij iz klavirskega dua v Gradcu. Od leta 2011 je v Klavirskem duu Scaramouche, skupaj s pianistko Nadjo Rus, prejemnica številnih nagrad na mnogih mednarodnih tekmovanjih. Poleg tega je tudi prejemnica Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani. V klavirskem duu je z Orkestrom SNG Maribor izvedla koncert F. Poulenca za dva klavirja in orkester, z orkestrom EUYO pod taktirko Vasilija Petrenka pa je izvedla koncert W. A. Mozarta za dva klavirja in orkester. Za seboj ima številne komorne koncerte. Svoje znanje je izpopolnjevala pri več slovenskih in tujih profesorjih.

*

Anika Goldner, rojena v Beogradu, je trenutno študentka 2. letnika magistrskega študija pri prof. Gorjanu Košuti na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter pri prof. Vesni Stankovic-Moffatt na Akademiji za glasbo v Gradcu. Pri slednji je tudi diplomirala in končala svoj osnovni študij. Prvi recital je imela pri štirinajstih letih na Srbski akademiji znanosti in umetnosti. Temu so sledili še koncerti v Narodnem gledališču v Beogradu, Beograjski filharmoniji, Kolarčevi zadužbini. Leta 2022 je nastopala z Nemanjom Radulovićem (Kaštel Ečka) in s Stefanom Milenkovićem (Art Link Festival 2016). Je substitutka v Slovenski filharmoniji, v SNG Operi Ljubljana in v Oberton oktetu, s katerim je nastopala na Štajarskem komornem festivalu, Festivalu Attergauer kultursommer in v Festspielhausu Salzburg. Leta 2019 je sodelovala v Dunajskem komornem orkestru. Bila je udeleženka komornih mojstrskih festivalov in tečajev Musica mundi (2015), Colluvio (2020), IMMC Slavonice pri Dunajskih filharmonikih (2022) pa tudi na mojstrskih tečajih  pri prof. Marku Messengeru, prof. Robertu Lakatatošu, Nemanji Raduloviću. Kot članica Festivala komorne glasbe Musica mundi v Belgiji se je udeležila mojstrskega tečaja Vadima Repina in Ivrija Gitlisa. Je uporabnica Fundacije Dobar glas in Fundacije za mlade talente mesta Beograd.

Beata Ilona Barcza je pianistka in komorna glasbenica iz Madžarske. Magisterij je zaključila na Univerzi v Pécsu na Akademiji za glasbo in vizualno umetnost (2013). Med šolanjem se je udeležila mnogih tekmovanj, na katerih je osvojila številne prve nagrade. Kot pianistka je redno nastopala na recitalih v Narodnem gledališču Pécs skupaj z odlično sopranistko Marianno Váradi. Beato zanimajo tudi glasbila s tipkami, tipična za staro glasbo. Na Madžarskem se je tri leta dodatno izobraževala v igranju čembala. Na povabilo Malcolma Bilsona se je v Ithaci (ZDA) udeležila njegovega mojstrskega tečaja fortepiana, v Ljubljani pa mojstrskega tečaja za “pedalflügel” Daliborja Miklavčiča. Leta 2015 se je preselila v prestolnico, potem ko je prejela štipendijo za študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Jasminke Stančul. Kot pianistka je sodelovala na mojstrskih tečajih Vasilija Meljnikova (violina), Žige Branka (violina), Roka Zgonca (violina), Lane Trotovšek (violina), Jake Stadlerja (violončelo), Edite Garčević Koželj (petje), Pie Brodnik (petje), Marianne Váradi (petje) in Andreja Zupana (klarinet). Barcza rada sodeluje tudi s pevci – v Cankarjevem domu je bila članica komornega orkestra za predstave Snežne kraljice (Mathew King). V Slovenski filharmoniji je že večkrat nastopila v različnih sodobnih glasbenih projektih. Kot solistka je v spremstvu orkestra igrala na Madžarskem in v Italiji. V komornih zasedbah je koncertirala po Sloveniji, Avstriji, Švici, Hrvaški in Srbiji. Trenutno dela kot korepetitorka violine na Akademiji za glasbo v Ljubljani.


Prihajajoči koncerti

| | OKT 1 TOR

SLOVANSKO SRCE, 1.10.2024, ob 9.30

Jera H. Petriček, dirigentka · Filip Runjak, klavir · Orkester Slovenske filharmonije 09:30, Gallusova dvorana Cankarjevega doma
| | OKT 1 TOR

SLOVANSKO SRCE, 1.10.2024, ob 11.30

Jera H. Petriček, dirigentka · Filip Runjak, klavir · Orkester Slovenske filharmonije 11:30, Gallusova dvorana Cankarjevega doma
| | MAR 4 TOR

ETNO, 4.3.2025, ob 11.00

Eva Hren RTV Slovenija · Tadej Tomšič, dirigent 11:00, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | MAR 4 TOR

ETNO, 4.3.2025, ob 13.00

Eva Hren · Tadej Tomšič, dirigentka 13:00, Linhartova dvorana Cankarjevega doma
| | MAR 5 SRE

LATINO, 5.3.2024, ob 10.00

Ana Bezjak RTV Slovenija · Big Band RTV Slovenija 10:00, Linhartova dvorana Cankarjevega doma

Na sporedu


| | NOV 15 SRE
15. november 2023 19:30 Rdeča dvorana Magistrata

Povej naprej