KONCERT "KLASSIKA"

KONCERT "KLASSIKA"

Namenjeno odraslim, študentom, srednješolcem in osnovnošolcem od (6.) 7. razreda dalje.

Ruski filharmonični komorni orkester KLASSIKA
Dirigent: Adik Abdurakhmanov

Solisti:
Maja Gombač, klavir
Vita Peterlin, violončelo
Simon Petek, violina

Prodaja vstopnic:
Blagajna Slovenske filharmonije, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana
Tel. +386 1 24 10 800

E-Mail info@filharmonija.si, https://filharmonija.kupikarto.si
Delovni čas: med delavniki od 11. do 13. in od 15. do 17. ure ter uro pred koncertom


Spored:

Ludwig van Beethoven (1770–1827):
Trojni koncert za violino, violončelo in klavir v C-duru, op. 56
Allegro – più allegro
Largo
Rondo alla polacca – Allegro

*

Modest Musorgski:
Noč na Golem brdu

Vasilij Kalinnikov:
Serenada za godalni orkester

Igor Stravinski:
Plesni koncert za godalni orkester v D-duru „Basel“

Peter Iljič Čajkovski:
Elegija v spomin na Samarina

Ruski filharmonični komorni orkester „KLASSIKA“
Orkester KLASSIKA, ustanovljen leta 1994 na pobudo dirigenta Adika Ab-durakhamanovega, spada danes med najvidnejše orkestre na območju južne Rusije. Njihov repertoar temelji na bogati zakladnici ruske glasbene kulture, dopolnjuje pa ga z velikimi deli svetovne klasične glasbe. Zaradi želje po odkrivanju in spoznavanju raznovrstnih stilov, posega KLASSIKA po skladbah iz različnih obdobij glasbene umetnosti, od baroka do sodob-nosti. Orkester koncertira po vsem svetu in redno gostuje na mednarodnih festivalih.

Adik Abdurakhamanov
je profesor na Državni akademiji za kulturo in umetnost v Čeljabinsku ter mednarodno uveljavljen dirigent. Sodeloval je s svetovno priznanimi solisti, kot so Sergej Stadler, Denis Matsuev, Chibla Gersmawa, Dmitrij Kogan, Eliso Virsaladze in Boris Berezovsky. Leta 1999 je prejel nagrado Ruske federacije „Honored Artist“, leta 2017 pa je bil imenovan za častnega občana svojega rojstnega mesta Čeljabinsk.

Maja Gombač

Mlada slovenska pianistka je redna gostja na domačih in tujih koncertnih odrih. Kot solistka je sodelovala s številnimi državnimi in tujimi orkestrimi in je nagrajenka mnogih mednarodnih tekmovanj. Trenutno je zaposlena na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Grazu kot asistentka na oddelku za filmsko glasbo.

Simon Petek
Slovenski violinist nastopa kot solist in komorni, kot tudi orkesterski glasbenik po vsem svetu. Je dobitnik večih nagrad na mednarodnih tekmovanjih in je od leta 2016 redni član Graških Filharmonikov v Avstriji. Z godalnim Mahler kvartetom Graz je nastopil na številnih koncertih v Brucknerhaus Linz in v dunajskem Musikvereinu.

Vita Peterlin
Domžalska violončelistka je večkratna nagrajenka državnih in mednarodnih tekmovanj. Redno nastopa na znanih festivalih, tako solistično kakor tudi v raznih komornih zasedbah. Med drugim je kot solistka nastopila s Komornim orkestrom Slovenske filharmonije, krstno izvedla Rokoko variacije za violončelo in pihalni orkester ter kot zmagovalka mednarodnega tekmovanja igrala v dvorani Carnegie Hall v New Yorku.

Koncert KLASSIKA v Ljubljani je eden izmed desetih, ki jih organizira A.R.A.C.A. – Avstrijsko-rusko-azijska kulturna zveza. Trije izmed koncertov bodo izvedeni v Sloveniji. Maja Gombač, Vita Peterlin in Simon Petek so Slovenci, ki delajo, študirajo ali živijo v Gradcu v Avstriji. S temi tremi koncerti želimo poglobiti glasbeno povezovanje med Slovenijo, Avstrijo in Rusijo.


Prihajajoči koncerti

| | MAJ 15 PET

31. letni koncert

Mešani mladinski pevski zbor Veter Ljubljana · Tereza Podlogar, zborovodkinja 19:30, GŠ

Na sporedu


| | OKT 3 ČET
3. oktober 2019 19:30 Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine
13.00 €
5.00 € - mladina in študentje Prodaja vstopnic: Blagajna Slovenske filharmonije, https://filharmonija.kupikarto.si

Povej naprej