OB KLAVIRJU

OB KLAVIRJU, 16.11.2021

Obvezna rezervacija sedišča. Za rezervacijo pokličite: Glasbena mladina ljubljanska, od ponedeljka do petka od 9.00 do 18.00: 041/730-430 od 9.00 do 14.00: 01/426-84-71 e-pošta: gml.drustvo@siol.net Vstopnica bo na voljo od 19.00 dalje na prizorišču koncerta. Rezervacija poteče ob 19.25.

Jan Pušnik
Darko Arsov

Dmitrij Šostakovič (1906–1975):
Preludij in fuga št. 9 v E-duru, op. 87

Janez Matičič (1926):
Nocturno poetico, op. 23

Franz Schubert (1797–1828):
Fantazija v C-duru, op. 15 (D. 760), »Wanderer-Fantasie« (Popotnikova fantazija)
Allegro con fuoco ma non troppo
Adagio
Presto
Allegro

*

Ludwig van Beethoven (1770–1827):
Klavirska sonata št. 23 v f-molu, op. 57, »Appassionata«
Allegro assai
Andante con moto
Allegro ma non troppo

Sergej Rahmaninov (1873–1943):
Klavirska sonata št. 2 v b-molu, op. 36
Allegro agitato
Non allegro - Lento
Allegro molto

Jan Pušnik se je na glasbenem področju začel izobraževati v Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje – Oddelek Šoštanj, nato je šolanje nadaljeval na Umetniški gimnaziji v Velenju. Njegovi profesorji na osnovni in srednji stopnji so bili Matjaž Železnik, Jelka Hrovat in Sanja Mlinar Marin. Študij klavirja je nadaljeval pri red. prof. Hinku Haasu na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 2019/20 se je izobraževal kot študent izmenjave ERASMUS+ v Krakovu na Poljskem pri prof. Marianu Sobuli. Sedaj nadaljuje študij pod mentorstvom zasl. prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Dodatno se je udeležil tudi mnogih mojstrskih tečajev pri priznanih profesorjih. V srednji šoli je sodeloval v mnogih orkestrih. Igral je tudi v različnih komornih zasedbah.  Kot solist je nastopil s kar nekaj pihalnimi orkestri. Udeležil se je tudi več mednarodnih in državnih tekmovanj v Sloveniji, Italiji, Avstriji in na Poljskem. Na mednarodnem tekmovanju Tomaž Holmar 2017 je bil prvi v svoji kategoriji in je osvojil drugo nagrado. S komorno skupino Quartet Four Characters je osvojil zlato plaketo in prvo nagrado na državnem tekmovanju TEMSIG 2018. Kot solist je izvedel Griegov klavirski koncert s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v Slovenski filharmoniji. Za to izvedbo je prejel študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Ljubljana.

*

Pianist Darko Arsov se je rodil leta 1997 v Štipu v Makedoniji. Po končani osnovni glasbeni šoli leta 2012 se je vpisal v Glasbeno šolo Sergej Mihailov v Štipu, oddelek za klavir (razred prof. Slavce Velichkov). Študij klavirja nadaljuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomiral v razredu prof. Vladimirja Mlinarića. Magistrski študij nadaljuje pri prof. Aleksandru Serdarju. Bil je zelo uspešen na številnih državnih in mednarodnih tekmovanjih v Makedoniji, Srbiji, Črni gori in je prejel več nagrad, med drugim prve nagrade na tekmovanju  Davorin Jenko  v Srbiji, na tekmovanju v Šabcu v Srbiji (tekmovanje mladih pianistov) in na več državnih tekmovanjih v Makedoniji. Prav tako je dobil prvo nagrado na Festivalu mladih pianistov v Skopju leta 2015. Na tekmovanju Ohridski biseri v Ohridu je leta 2016 prejel tretjo nagrado in nagrado za najboljšo izvedbo skladbe makedonskega skladatelja. Na mednarodnem tekmovanju v Tivtu (Črna gora) je leta 2018 dobil prvo nagrado. Udeležil se je številnih seminarjev pri priznanih pianistih in pedagogih, kot so: Đorđe Milojković, Jurij Kot, Ruben Dalibaltayan, Julia Gubajdulina, Aleksandar Serdar, Simon Trpčeski in drugi. Prejel je nekaj koncertov in recitalov za sezono 2019/20 v okviru Akademije za glasbo v Ljubljani. Junija 2021 je z Orkestrom Opere SNG Maribor izvedel Koncert za klavir in orkester št. 1 v b-molu  P. I. Čajkovskega.

| | OKT 26 TOR

ZVOKI MLADIH, 26.10.2021

Lan Meden, saksofon · Katarina Kralj, violina 19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | OKT 27 SRE

MLADI MLADIM, 27.10.2021

Taja Rijavec, harfa · Trobility kvintet 19:30, Klub Cankarjevega doma

OPERNO POPOTOVANJE OD BAROKA DO MUZIKALA

Simfonični orkester RTV Slovenija RTV Slovenija 11:00, Gallusova dvorana Cankarjevega doma

OPERNO POPOTOVANJE OD BAROKA DO MUZIKALA

Simfonični orkester RTV Slovenija RTV Slovenija 13:00, Gallusova dvorana Cankarjevega doma

ZVOKI MLADIH, 9.11.2021

Ana Mir, rog · Manca Rupnik, violina · Patrick Leung, klavir 19:30, Rdeča dvorana Magistrata

| | NOV 16 TOR
16. november 2021 19:30 Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
Vstop prost - rezervacija sedišča.