DOBIMO SE NA MAGISTRATU

Snemanje koncerta DOBIMO SE V SLOVENSKI FILHARMONIJI 20.4.2021

Snemanje koncerta v dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije. Posnetek bo objavljen naknadno.

Rebeka Pregelj, sopran
Aleksandra Pavlović, klavir

Lucijan Marija Škerjanc (1900–1973):
Večerna impresija (Igo Gruden)
Aleja sniva (France Zbašnik)
Hrepenenje (Pavel Karlin)
Pisma I (Alojz Gradnik)
Pisma V (Alojz Gradnik)

Franz Liszt (1811–1886):
Tre sonetti di Petrarca (Trije Petrarcovi soneti), S. 270b
Pace non trovo (Miru ne najdem)
Benedetto sia il giorno (O, blažen bodi čas)
I' vidi in terra angelici costumi (Videl sem na zemlji angelske kreposti)

Sopranistka Rebeka Pregelj je zaključila dodiplomski študij petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom prof. Barbare Jernejčič Fürst, mag. art. Predstavila se je v vlogi Laurette v operi Gianni Schicchi v organizaciji Glasbene mladine Hrvaške v Grožnjanu. Pod mentorstvom dirigenta Georga Pahlivaniana je nastopila v vlogi Suzane v koncertni izvedbi Figarove svatbe. Sodelovala je v premierni izvedbi mladinske opere Damjana Močnika Všeč si mi v vlogi učiteljice v Cankarjevem domu. Pri projektu Miniopere II. Akademije za glasbo, s katerim so gostovali v Budimpešti in Brnu, je nastopila v vlogi norca v minioperi Uspavanka v sobi brez oken skladateljice Federice Lo Pinto. Redno se udeležuje pevskih tekmovanj in dosega opazne rezultate; med njimi so zlata plaketa na državnem tekmovanju TEMSIG, prva nagrada na mednarodnem tekmovanju Lav Mirski v Osijeku, tretja nagrada na mednarodnem tekmovanju Concorso giovani musicisti città di Treviso, uvrstitev v finale na mednarodnem tekmovanju Seghizzi leta 2018 in 2019. Svoje znanje izpopolnjuje na mojstrskih tečajih in seminarjih pri priznanih profesorjih, kot so: Barbara Jernejčič Fürst, Tatjana Vasle, Pia Brodnik, Lia Serafini, Alessando Svab, Martha Guth, Erica Switzer in Hans Adolfsen. Pripravila je recital samospevov znotraj cikla Glasba z vrtov sv. Frančiška. Nastopila je na Festivalu na Ljubljanici, na mednarodnem festivalu Noči v stari Ljubljani in na festivalu Cortina incanta la mente 2019 v Cortini d'Ampezzo. S Komornim godalnim orkestrom NOVA je na festivalu sodobne glasbe Kogojevi dnevi 2019 krstno izvedla skladbo Tilna Slakana Ko sva sama. Redno sodeluje tudi z italijanskim ansamblom baročne in renesančne glasbe Super Flumina Babylonis, ki se posveča obujanju zanimanja za staro glasbo, s posebnim poudarkom na oratorijih in vokalno-inštrumentalnih delih Giacoma Carissima.

Pianistka Aleksandra Pavlovič je leta 2002 z odliko končala študij na Moskovskem državnem konservatoriju P. I. Čajkovski v razredu prof. Leva Naumova in pridobila štiri strokovne nazive: akademska glasbenica - koncertna pianistka, profesorica klavirja, komorna glasbenica in korepetitorica. Leta 2004  je opravila podiplomski študij pri profesorjih Vladimirju Viardoju in Andreju Dijevu. Je prejemnica številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Koncertirala je na pomembnih koncertnih prizoriščih doma in na tujem. Kot komorna glasbenica igra s priznanimi glasbenimi umetniki iz Rusije, Slovenije, Italije in Hrvaške. Novembra 2011 je v samozaložbi MKD Soglasje izšel njen prevod knjige A. Boissier Liszt pedagog, v oktobru 2014 pa knjiga S. Isserlisa Kje je pristala Beethovnova obara. Dejavna je tudi kot predavateljica na klavirskih dnevih EPTA, vodi inovacijske projekte v sodelovanju z Zavodom za šolstvo RS, skrbi za promocijo klasične glasbe med mladimi. Leta 2011 je v založbi ZKP RTV Slovenija in MKD Soglasje izšla prva zgoščenka dua ruskega violončelista O. Bugajeva in pianistke Pavlovič: Chopin … Dialogi. V letih 2005–2017 je bila učiteljica klavirja in korepetitorka v Glasbeni šoli Nova Gorica, zdaj je zaposlena  v Glasbenem ateljeju Tartini v Ljubljani. Je avtorica cikla koncertnih predavanj v Ruskem domu Pogovori o glasbi.

| | OKT 26 TOR

ZVOKI MLADIH, 26.10.2021

Lan Meden, saksofon · Katarina Kralj, violina 19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | OKT 27 SRE

MLADI MLADIM, 27.10.2021

Taja Rijavec, harfa · Trobility kvintet 19:30, Klub Cankarjevega doma

OPERNO POPOTOVANJE OD BAROKA DO MUZIKALA

Simfonični orkester RTV Slovenija RTV Slovenija 11:00, Gallusova dvorana Cankarjevega doma

OPERNO POPOTOVANJE OD BAROKA DO MUZIKALA

Simfonični orkester RTV Slovenija RTV Slovenija 13:00, Gallusova dvorana Cankarjevega doma

ZVOKI MLADIH, 9.11.2021

Ana Mir, rog · Manca Rupnik, violina · Patrick Leung, klavir 19:30, Rdeča dvorana Magistrata

| | APR 24 SOB
24. april 2021 16:15 Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
Snemanje koncerta brez publike.