DOBIMO SE NA MAGISTRATU

Snemanje koncerta DOBIMO SE V SLOVENSKI FILHARMONIJI, 20.5.2021

Snemanje koncerta v dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije. Posnetek bo objavljen naknadno.

Kim Kozlevčar, violončelo
Mojca Pucelj, klavir

Joseph Haydn (1732–1809), prir. Maurice Gendron:
Koncert za violončelo in orkester
št. 2 v D-duru, Hob. VIIb/2, op. 101

I. Allegro moderato

Ludwig van Beethoven (1770–1827):
Sonata za violončelo in klavir št. 3 v A-duru, op. 69
I. Allegro ma non tanto

Pavle Merkù (1927–2014):
Madrigal za violončelo solo

Violončelistka Kim Kozlevčar, študentka podiplomskega študija Akademije za glasbo v Ljubljani pri zasl. prof. Milošu Mlejniku, se je 17. aprila 1999 v Ljubljani rodila v glasbeni družini, kjer je njen vsakdan izpolnjevala glasbena ustvarjalnost in poustvarjalnost, studio, oder in televizija. Že triletna se je začela šolati pri prof. Kseniji Trotovšek Brlek in z godalnimi in vokalnimi zasedbami sodelovala s korpusi tako v resni glasbi kot tudi v jazzu ter gostovala na Dunaju, v Berlinu, Udinah, Zagrebu, Sarajevu, Belorusiji. Seminarji ter državna in mednarodna tekmovanja so ji že takrat prinesli paleto najvišjih uvrstitev in posebnih priznanj. Šolanje na KGBL pri prof. Sanji Repše je nekoliko prehitevalo vzporedno obiskovanje Gimnazije Bežigrad. Prineslo je vrsto nastopov ansamblov in orkestra, snemanj in novih seminarjev, z družinskim klavirskim triom pa gostovanja na festivalu FAKEL v Sočiju in v Moldaviji. Dodatno se je začela redno izobraževati pri prof. Nataliji Pavlutskaji v Londonu. Poleti 2015 je prvič nastopila tudi v Christchurchu na Novi Zelandiji. Nekaj zadnjih uvrstitev doma in v tujini: 44. TEMSIG (zlata plaketa), 20. Euritmia (prvo mesto in posebno priznanje), 11. mednarodno tekmovanje Antonio Janigro (druga nagrada), 46. TEMSIG s klavirskim triom (zlata plaketa), 47. TEMSIG (zlata plaketa in posebno priznanje).

Pianistka Mojca Pucelj je študirala pri prof. Dubravki Tomšič Srebotnjak na Akademiji za glasbo v Ljubljani in se po diplomi izpopolnjevala na dunajski Visoki šoli za glasbeno in scensko umetnost v razredu prof. Hansa Petermandla. Je stalna umetniška sodelavka na Akademiji za glasbo v Ljubljani in nastopa doma in po svetu s priznanimi slovenskimi in tujimi umetniki.

| | OKT 26 TOR

ZVOKI MLADIH, 26.10.2021

Lan Meden, saksofon · Katarina Kralj, violina 19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | OKT 27 SRE

MLADI MLADIM, 27.10.2021

Taja Rijavec, harfa · Trobility kvintet 19:30, Klub Cankarjevega doma

OPERNO POPOTOVANJE OD BAROKA DO MUZIKALA

Simfonični orkester RTV Slovenija RTV Slovenija 11:00, Gallusova dvorana Cankarjevega doma

OPERNO POPOTOVANJE OD BAROKA DO MUZIKALA

Simfonični orkester RTV Slovenija RTV Slovenija 13:00, Gallusova dvorana Cankarjevega doma

ZVOKI MLADIH, 9.11.2021

Ana Mir, rog · Manca Rupnik, violina · Patrick Leung, klavir 19:30, Rdeča dvorana Magistrata

| | MAJ 20 ČET
20. maj 2021 19:15 Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
Snemanje koncerta brez publike.