OB KLAVIRJU

Snemanje koncerta OB KLAVIRJU, 20.4.2021

Snemanje koncerta v dvorani Slavka Osterca Slovenske filharmonije. Posnetek bo objavljen naknadno.

Klavirski trio Aurum
Meta Kokošinek, klavir
Rebeka Kotar, violina
Neža Verstovšek, violončelo

Dmitrij Šostakovič (1906–1975):
Klavirski trio št. 2 v e-molu, op. 67
Andante – Moderato
Allegro con brio
Largo
Allegretto

Klavirski trio Aurum deluje od leta 2016. Meta Kokošinek - klavir (prof. Tomaž Petrač), Rebeka Kotar - violina (prof. Volodja Balžalorsky) in Neža Verstovšek - violončelo (prof. Karmen Pečar Koritnik) so študentke tretjega letnika Akademije za glasbo v Ljubljani. Povezuje jih tako prijateljstvo kot tudi ljubezen do komorne glasbe. Kot solistke so prejemnice številnih nagrad na mednarodnih in domačih tekmovanjih, redno sodelujejo v različnih orkestrih in priložnostnih komornih zasedbah. S skupnim muziciranjem so začele na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Martinu Sikurju. Na Akademiji za glasbo je mentorstvo prevzel prof. Miha Haas. Kot glasbene gostje so nastopile na številnih dogodkih Inštituta Stopinje, med drugim v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma. Maja 2019 so v okviru Akademije za glasbo v Ljubljani nastopile v palači Kazina na koncertu In memoriam, posvečenem spominu na profesorje Cirila Škerjanca, Roka Klopčiča, Mileta Kosija in Dejana Bravničarja. Isti mesec so na mednarodnem tekmovanju Oskar Rieding v Celju prejele naziv laureat tekmovanja in tri posebne nagrade po izboru žirije, med katerimi je tudi koncert nagrajencev v Zagrebu. Decembra 2019 so imele koncert v sklopu Glasbene mladine ljubljanske (Zvoki mladih) v Rdeči dvorani Magistrata, januarja 2020 pa koncert v palači Kazina, v sklopu cikla Solo e da camera. Isti mesec so nastopile na koncertu Poklon Beethovnu ob 250-letnici skladateljevega rojstva v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice. Marca 2020 so na 49. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije (TEMSIG) osvojile srebrno plaketo. Septembra istega leta so nastopile na koncertu Beethovnovih klavirskih triov v Hiši Evropske unije. Trio se že veseli prihajajočih koncertov v sklopu Glasbene mladine Slovenije in koncerta del Žarka Živkovića aprila 2021 v Slovenski filharmoniji, na katerem bodo izvajale skladateljevo noviteto La petite suite.

| | MAJ 18 TOR

CESARJEVA NOVA OBLAČILA - Odpovedano!

Policijski orkester 10:30, Linhartova dvorana Cankarjevega doma

Snemanje koncerta DOBIMO SE V SLOVENSKI FILHARMONIJI, 19.5.2021, ob 15:45

Meta Pirc, flavta 14:45, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

Snemanje koncerta GLASBENI SAMOVAR, 19.5.2021

Kaj že ti igraš? kvartet 16:15, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

Snemanje koncerta ZVOKI MLADIH, 19.5.2021

Duo Dva 17:45, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

Snemanje koncerta DOBIMO SE V SLOVENSKI FILHARMONIJI, 19.5.2021, ob 19:15

Ema Krečič, violončelo · Sara Köveš, klavir 19:15, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

| | APR 20 TOR
20. april 2021 16:15 Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca
Snemanje koncerta brez publike.