ZVOKI MLADIH

ZVOKI MLADIH, 9.11.2021

Obvezna rezervacija sedišča. Za rezervacijo pokličite: Glasbena mladina ljubljanska, od ponedeljka do petka od 9.00 do 18.00: 041/730-430 od 9.00 do 14.00: 01/426-84-71 e-pošta: gml.drustvo@siol.net Vstopnica bo na voljo od 19.00 dalje na prizorišču koncerta. Rezervacija poteče ob 19.25.

Ana Mir, rog
Maja Klinar, klavir
Manca Rupnik, violina
Patrick Leung, klavir

Paul Dukas (1865–1935):
Vilanela

Ludwig van Beethoven (1770–1827):
Sonata za rog in klavir v F-duru, op.17
Allegro moderato
Poco adagio, quasi andante
Rondo - Allegro moderato

Olivier Messiaen (1908–1992):
Appel interstellaire (Medzvezdni klic)

Johannes Brahms (1833–1897):
Sonata za violino št. 3 v d-molu, op. 108
Allegro
Adagio
Un poco presto e con sentimento
Presto agitato

Fritz Kreisler (1875–1962):
Alt-Wiener Tanzweisen (Stare dunajske melodije)
Liebesfreud (Ljubezenska radost)
Liebesleid (Ljubezenska žalost)
Schön Rosmarin (Lepi rožmarin)

Ana Mir, rojena leta 2000, je svojo glasbeno pot začela v Glasbeni šoli Škofja Loka v razredu profesorja Igorja Maroševiča in kasneje Alojza Kompana. Po šestih letih nižje glasbene šole je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu profesorja Metoda Tomaca. Zdaj je študentka tretjega letnika na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorju Boštjanu Lipovšku. Je prejemnica različnih nagrad in priznanj na mednarodnih in nacionalnih tekmovanjih. Med drugim je leta 2019 s kvartetom rogov Et cetera osvojila srebrno priznanje na tekmovanju Temsig. Isto leto so se člani kvarteta kot solisti predstavili s Simfoničnim orkestrom KGBL. Leta 2020 je Ana prejela prvo nagrado in zlato priznanje na državnem tekmovanju Temsig. Sodeluje v različnih komornih sestavih, orkestrih in kot vsestranska glasbenica pogosto sodeluje z različnimi orkestri v Sloveniji in v tujini, med drugim tudi s Slovensko filharmonijo. Maja 2021 je uspešno opravila avdicijo in se pridružila Orkestru ljubljanske Opere. Svoje znanje redno izpopolnjuje pri priznanih profesorjih, kot so: Radovan Vlatković, Johannes Hinterholzer, Dale Clevenger, David Cooper, Sarah Willis, Markus Bruggaier, Szabolcs Zempléni.

Pianistka Maja Klinar je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Acija Bertonclja. V času študija se je izpopolnjevala na mednarodnih tečajih, med drugim tudi pri prof. Pierru Sancanu. Kot umetniška sodelavka je zaposlena na Akademiji za glasbo v Ljubljani, ukvarja pa se tudi s pedagoškim delom. Kot klavirska spremljevalka redno sodeluje na mojstrskih tečajih doma in v tujini.

*

Manca Rupnik je začela igrati violino z osmimi leti pri prof. Đorđu Beraku v Glasbeni šoli Vrhnika. Izobraževanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu prof. Vasilija Meljnikova in nato na Univerzi Mozarteum v Salzburgu v razredu prof. Igorja Ozima. Leta 2019 je diplomirala na Univerzi Mozarteum v Salzburgu v razredu prof. Rainerja Schmidta. Zdaj je študentka magistrskega študija na Univerzi Mozarteum v Salzburgu v razredu prof. Rainerja Schmidta. Je prejemnica prvih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih tako solistično kot s zasedbo Klavirski trio Rupnik, v kateri igra z bratoma. Večkrat se je predstavila na recitalih v okviru Glasbene mladine ljubljanske ter Univerze Mozarteum.  Kot solistka je nastopila  s Komornim orkestrom Slovenske filharmonije, s Komornim orkestrom Mendelssohn z Madžarske, Simfoničnim orkestrom Philharmonie Salzburg, Simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana ter večkrat s Simfoničnim orkestrom Cantabile in Simfoničnim orkestrom Simfonika. Manca je prejemnica dveh Škerjenčevih nagrad Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani, solistično za leto 2012, kot članica Klavirskega tria Rupnik pa za leto 2015. Igra na violino goslarske mojstrice  Katharine Abbühl (Aleksander Krilov Sub spirito 1999) iz Cremone.

Pianist Patrick Leung, rojen v Hong Kongu, je študiral violino na Univerzi Mozarteum v Salzburgu pri profesorju Paulu Roczeku. Že takrat so veliko vlogo v njegovem glasbenem razvoju igrale ure komorne igre pri profesorjema Rainerju Schmidtu ter Imretu Rohmannu. Po končanem študiju je dobil mesto korepetitorja na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Intenzivno glasbeno sodelovanje s člani Hagen kvarteta je močno zaznamovalo njegov umetniški razvoj. Patrick Leung nastopa v različnih komornih zasedbah z glasbeniki, kot so: Klara Flieder, Rainer Schmidt ter Lukas Hagen. Od leta 2010 redno nastopa na duo recitalih s Klaro Flieder, s katero je predstavil popoln cikel Mozartovih in Beethovnovih sonat za klavir in violino, pa tudi projekt Schumann in njegovi prijatelji v različnih Schumannovih mestih. Igra tudi kot uradni korepetitor na velikih glasbenih festivalih in mednarodnih tekmovanjih.

| | OKT 26 TOR

ZVOKI MLADIH, 26.10.2021

Lan Meden, saksofon · Katarina Kralj, violina 19:30, Rdeča dvorana Magistrata
| | OKT 27 SRE

MLADI MLADIM, 27.10.2021

Taja Rijavec, harfa · Trobility kvintet 19:30, Klub Cankarjevega doma

OPERNO POPOTOVANJE OD BAROKA DO MUZIKALA

Simfonični orkester RTV Slovenija RTV Slovenija 11:00, Gallusova dvorana Cankarjevega doma

OPERNO POPOTOVANJE OD BAROKA DO MUZIKALA

Simfonični orkester RTV Slovenija RTV Slovenija 13:00, Gallusova dvorana Cankarjevega doma
| | NOV 16 TOR

OB KLAVIRJU, 16.11.2021

Jan Pušnik, klavir · Darko Arsov, klavir 19:30, Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca

9. november 2021 19:30 Rdeča dvorana Magistrata
Vstop prost - rezervacija sedišča.