ZA MLADA SRCA, ZA MLADA GRLA

Društvo Glasbena mladina ljubljanska in Zveza kulturnih društev Slovenije sta za potrebe osnovnih šol, njihovih zborov in pevskih razredov izdala iz te zbirke naslednje zvezke:

Iz omare tete Silve
Glasbena pedagoginja Silva Hrašovec je izbrala vrsto preprostih zborovskih skladb raznih narodov s klavirsko spremljavo.

Ritem modrosti
Vrsto ritmičnih obrazcev je nemški avtor Albrecht Rosenstengel zasnoval na ljudskih rekih in pregovorih, prepojenih z življenjsko radostjo ter humorjem. Pri tem je upošteval pedagoško izročilo skladatelja Carla Orffa.

Iz slovanskih logov
Pedagoginja Majda Hauptman je odbrala vrsto poljskih, čeških in slovaških ljudskih pesmi, ki so opremljene s klavirsko spremljavo.

Cena enega zvezka je 5 evrov.


Zadnje izdaje


Publication's featured image
ŠTIRJE ELEMENTI

Mešani mladinski pevski zbor Veter Ljubljana je s podporo Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti izdal notno zbirko za srednješolske pevske zbore (SATB).

Preberi več

Publication's featured image
MIKROKOZMOS

Mešani mladinski pevski zbor Veter - Ljubljana pod vodstvom zborovodkinje Urše Lah je izdal zgoščenko – izbor drobnih miniatur velikih skladateljev, večinoma vzetih iz večjih zbirk ali ciklov.

Preberi več